Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veszélyek a táplálkozásban képes leírás - Egészségmegőrzés természetes módszerekkel.tlap.hu
részletek »

Veszélyek a táplálkozásban - Egészségmegőrzés természetes módszerekkel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszsegmegorzes.tlap.hu » Veszélyek a táplálkozásban
Keresés
Találatok száma - 8 db
Az aszpartam-titok

Az aszpartam-titok

Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik, és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná, hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari cégek húzzák a nagy hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az aszpartamhoz? Egyszerű. Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni, és többszáz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg, és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.

Az elhízás következményei, szövődményei

Az elhízás következményei, szövődményei

A túlsúlyos emberek számos nehézséggel szembesülnek mindennapjaik során. Már a normális életvitel is fáradtságos problémát jelent számukra. Ezenkívül klinikailag bizonyított, hogy gyakoribbak a következő betegségek kialakulása is. Az elhízás és a magas vérnyomás kapcsolatára vonatkozó három, klinikai bizonyítékokon alapuló megállapítás: - a magas vérnyomásúak nagy hányada elhízott, - a túlsúlyosok és az elhízottak körében sokkal több a magas vérnyomású, mint az átlagnépességben, - ha csökken a testsúly, a legtöbb esetben a magas vérnyomás is mérséklődik.

Cukor: édes méreg

Cukor: édes méreg

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré. A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az inzulin egyik felfedezője hívta fel a figyelmet arra, a cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol. A következőkben pontokba szedve leírjuk a cukor káros hatásait.

Kerüld el az adalékanyagokat!

Kerüld el az adalékanyagokat!

A tartósítószerek és adalékanyagok nagyon praktikus összetevői az élelmiszereknek, hiszen így hosszabb távon megőrzik szavatosságukat és gyorsabban el lehet őket készíteni. Általában ízük sem olyan rossz, tehát gondolhatnád, hogy miért ne vegyél belőlük, ha csak megkönnyítik életed. Nyilván nincs minden nap arra időd, hogy lemenj a piacra és friss termékeket szerezz a konyhába. Éppen ezek miatt az előnyök miatt hajlamosak vagyunk lemondani az egészségről, pláne mivel a helytelen táplálkozás következményei mindig olyan távolinak tűnnek.

Mérgező italunk: a tej

Mérgező italunk: a tej

Az emberek fejében sok kedves emlék él a vasárnapi habos kakaóról, a tejeskávéba lógatott kifliről, a nagymama madártejéről, amelyen jéghegyként úszkáltak a tojásfehérje habgaluskák. Emlékszem, ahogy Ibolya tehén befordult az utcánkba, kitártuk neki a kaput és beballagott az istállóba a helyére. Emlékszem a frissen fejt meleg, habos tej varázsára, amit nagymamám öntött a bögrémbe. Nemzedékek nőttek fel úgy, hogy a tej: élet, erő, egészség. Tejet minden gyermeknek - hirdetik a politikai programok, az anyukák agyába döngölőgéppel verik bele, hogy gyerekeik nem fognak felnőni, csontjaik csenevész pálcikák maradnak, fogaik szétmállnak az első harapástól, ha nem kapnak elég tejet. Orvosok, védőnők, diétás magazinok, és egyáltalán mindenki úgy gondolja, a legjobb, amit tehetünk önmagunkkal és gyermekeinkkel, ha vedeljük a tejet. Kicsit más hangot üt meg Jane Heimlich, a Tej: halálos méreg című könyv előszavában: Talán nem akarná meghallani, de amit egész életében mondtak Önnek a tejről, az nyilvánvaló hazugság. Az Ön pohár teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával), a koleszterinben, az antibiotikumokban, a baktériumokban és - a legkevésbé gusztusos összetevőben - a gennyben. Indításnak hatásos, de vajon Jane Heimlich és a könyv írója, Robert Cohen megőrültek? Vagy mi estünk áldozatául egy jó nagy hiedelemnek,

Mit kell tudni a transz-zsírokról?

Mit kell tudni a transz-zsírokról?

Az élelmiszeripari termékekhez adagolt mesterséges anyagok, melyek tönkreteszik az ereket, szívinfarktust, érelzáródást okoznak. Óvatos becslések szerint Magyarországon évente legalább 1000 ember halálát lehetne elkerülni, ha az iparilag hozzáadott transz-zsírsavakat teljesen száműzni lehetne. Felhívás Korlátozzák hazánkban is az iparilag hozzáadott transzzsírokat - ezt kéri a Nemzeti Szívalapítvány és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felhívása. Olvassa el az Önszabályozó Reklám Testület reagálását is! Milyen zsírok vannak? Mit jelent a transz kifejezés? Telítetlen (egyszeresen és többszörösen telítetlen) Telített Transz A telítetlen zsírok 'jók', a telített és transz-zsírok mennyiségét korlátozni kell, mert érelmeszesedést okoznak. Ha érdekli a kémia, nézze meg bemutatónkat a zsírsavak közötti különbségekről.

Tavaszi méregtelenítés, vagy mérgeződés?

Tavaszi méregtelenítés, vagy mérgeződés?

Kora tavasszal mindannyian érezzük, hogy hiányoznak táplálékainkból a friss zöldek, gyümölcsök. Szervezetünk a kimerültség, a vitaminhiány tüneteivel küszködik. Ilyenkor sokan gondolkodás nélkül megveszik a méregdrága üvegházi hajtatott salátát, spenótot, retket és nem is feltételezik, hogy ezzel mérget is vihetnek szervezetükbe. A probléma ott kezdődik, hogy nincs elegendő információnk a növények származását, termesztési módját, tartósítási eljárásait illetően. Gyanítjuk viszont, hogy a tél végén illetve kora tavasszal forgalmazott zöldség és gyümölcs nem a napfény áldó hatásának köszönhetően nőtt olyan szép nagyra. A vegyszerek káros hatásairól pedig végképp alultájékozottak vagyunk. Nem tudhatjuk milyen vegyszereket (pl. műtrágya, növényvédőszer-maradványok), mekkora mennyiségben tartalmaznak a szép tavaszi újdonságok. A vegyszeres terméshozamnövelő eljárások bizonyítottan a korai zöldek alacsony tápanyagtartalmát hivatottak kompenzálni. Nem véletlen, hogy a termékek minőségbiztosításával, egészségkárosító hatásaival foglalkozó vizsgálatok egyértelműen kimutatható kémiai szennyezettséget állapítottak meg számos import és hazai üvegházas terméknél.

Tippek a tartósítószer mentes vásárláshoz

Tippek a tartósítószer mentes vásárláshoz

A testünkbe nem való tartósítószerek, aromák, szintetikus dolgok szó szerint elmérgezik az emésztőrendszerünket, és a testünket sejt szinten is. Ennek jeleit nap, mint nap megtapasztalhatja ön is. A gyakori fejfájás, a bőrproblémák, az emésztési gondok, az allergiák, az energiahiány mind-mind betudható a helytelen táplálkozásunknak. Szervezetünk olyan intelligens, hogy akár évtizedeken keresztül próbálkozik, küzd, de egyszer egy ponton feladja. 40 felett ez már szinte normálisan várható. Hogyan, és miket vásároljon, hogy kiiktathassa a műkaját a hétköznapokból? Iktassa ki a szintetikus, káros alapanyagokat a konyhából A szervezetünk első sorban természetes, és élő táplálékokból képes építkezni. Az agyon finomított, lecsupaszított élelmiszerekből nincs mit hasznosítani, azok csak üres kalóriák. Megesszük őket, eltelítődünk, elálmosodunk, az emésztésünk teljesen lelassul. Akár tetszik, akár nem, a legtöbben egészségtelen, halott, és agyonvegyszerezett ételeket eszünk. Sajnos ez sok esetben nem a mi hibánk, hanem annak a milliárdos reklámiparnak a műve, amivel minden forrásból bombáznak bennünket. Annak ellenére, hogy többszörösen bizonyított egyes élelmiszerek káros hatása, még mindig ezeket etetik velünk.

Tuti menü